Selecteer een pagina

Lessen

 

Samen muziek maken met kinderen

Anita geeft graag les in kleine groepjes (maximaal 5 kinderen), zodat ze elke leerling individueel aandacht kan geven, maar dat ze ook van elkaar kunnen leren door samenspelen. Samen muziek maken is erg leuk en daarbij zijn kinderen gewend om in een groep les te krijgen. Ze voelen zich meestal vrijer en uiten zich spontaner dan dat zij individueel les krijgen.

Anita vindt het belangrijk dat de leerlingen, ieder op hun eigen niveau, plezier hebben in muziek maken. De leerlingen worden door haar uitgedaagd om met ideeën te komen, onder anderen door te improviseren en componeren. Anita is niet een juf die zegt, wat de kinderen moeten doen, maar meer een coach, die een muzikaal creatief proces begeleidt.

De kinderen leren de sopraanblokfluit spelen. Tevens kunnen ze na 2/3 jaar les ook de altblokfluit leren spelen. Neem voor de aanschaf van een blokfluit altijd contact op met Anita. De blokfluit uit een speelgoedwinkel is niet geschikt en een oude blokfluit van vader of moeder heeft meestal ook zijn gebreken.

SAMEN MUZIEK MAKEN MET VOLWASSENEN

Anita geeft tevens les aan volwassenen, zowel aan beginners als aan gevorderden. Ook hier is het samenspel erg leuk en leerzaam. De volwassenen spelen op sopraan- en altblokfluit, maar ook op de tenor- en basblokfluit. Door de verschillende soorten fluiten klinkt de muziek prachtig. Het is ook mogelijk om individueel les te krijgen.

Cursusaanbod

Spelenderwijs Blokfluit voor kinderen (vanaf 6 jaar)

Samen muziek maken is ontzettend leuk! In deze cursus leren we al spelenderwijs muziek maken op de blokfluit. We gaan samen musiceren, improviseren, componeren, naar elkaar luisteren en ontdekken, wat er allemaal muzikaal mogelijk is. Daarbij komen de techniek en muzieknotatie vanzelfsprekend ook aan bod.
De lessen worden gegeven in groepjes van maximaal 5 kinderen.

Dag: maandagmiddag
Data: Start maandag 9 september 2024, instromen kan het hele jaar
Kosten: €125,- per blok van 12 lessen (exclusief aanschaf blokfluit en boekje)
loactie Cultuurhuis Woudenberg
Privé of Duoles Blokfluit voor kinderen (vanaf 7 jaar)

Wil je privé- of duoles. Of wil je misschien wel altblokfluit gaan spelen? Dat kan ook in het Cultuurhuis.
In deze cursus leer je blokfluit spelen en noten lezen door middel van een eigentijdse methode met verschillende soorten muziek: van een maanliedje, melodie uit de Barok tot swingende popliedjes. 

Dag: maandagmiddag
Data: Start maandag 9 september 2024, instromen kan het hele jaar
Kosten: Privéles € 187,- 12 lessen van 20 minuten (exclusief aanschaf blokfluit en boekje)
Duoles € 140,- 12 lessen van 30 minuten (exclusief aanschaf blokfluit en boekje)
Locatie: Cultuurhuis Woudenberg
Blokfluit voor volwassenen

Deze cursus is bedoeld voor volwassenen, die graag (weer) willen blokfluiten en zin hebben om samen muziek te maken. Plezier hebben in het musiceren staat voorop, maar we gaan ook het spelen ontwikkelen op het gebied van adem, articulatie, vingertechniek, houding en klank. Voor zowel beginners als gevorderden. Een goede blokfluit is een vereiste.

Dag: maandag
Data: Start maandag 9 september 2024, instromen kan het hele jaar
Kosten:

€ 166,-  6 lessen van 30 minuten                                                                                             

loactie Cultuurhuis Woudenberg