Selecteer een pagina

Over Anita

Op haar 11e verjaardag krijgt Anita een blokfluit van haar oom en tante cadeau. Ze vindt het instrument prachtig en haar ouders besluiten Anita op les te doen. Gevoed door haar eigen enthousiasme, maar ook door dat van haar docente Marjolijn van Roon wordt ze verliefd op de blokfluit en besluit ze in 1987 de hoofdvakken Schoolmuziek/AMV en Blokfluit te gaan studeren aan het Utrechts Conservatorium. Ze studeert bij Reine-Marie Verhagen.

Na haar studie gaat Anita in 1992 aan de slag als docent Algemene Muzikale Vorming en blokfluitdocent bij ‘Stichting Almeers Muziekonderwijs” in Almere. Ze doet dit met veel plezier, tot ze in 2000 gevraagd wordt om blokfluitles te komen geven bij Harmoniegezelschap Fidelio in Woudenberg. Sinds 2006 heeft Anita een eigen lespraktijk en geeft ze les bij Kunst en Cultuur Woudenberg.  Daarnaast is ze sinds september 2016 werkzaam als blokfluitdocent bij het KunstenHuis De Bilt-Zeist op de locatie muziekschool Bilthoven en sinds september 2018 geeft zij les op dinsdag en woensdag op locatie muziekschool Zeist.

Naast haar werkzaamheden als docent is Anita zelf actief als blokfluitist; ze speelt in verschillende ensembles en volgt regelmatig lessen.

Anita is een enthousiaste en vakbekwame docent met ruime ervaring in het muziekonderwijs. Door in beweging te blijven en na te denken over haar plek in het onderwijs, ontwikkelt ze haar didactische en muzikale vaardigheden nog dagelijks. Haar aanstekelijke enthousiasme voor het instrument draagt ze moeiteloos over op haar leerlingen, met prachtige muziek als gevolg.