Selecteer een pagina

Lessen voor Kinderen

 

Samen muziek maken met kinderen

Anita geeft met name groepslessen. Samen muziek maken is erg leuk en daarbij zijn kinderen gewend om in een groep les te krijgen. Ze voelen zich meestal vrijer en uiten zich spontaner dan dat zij individueel les krijgen. Kinderen kunnen enorm veel van elkaar leren, niet alleen op muzikaal gebied, maar ze corrigeren ook elkaars gedrag. Groepslessen bieden, naast de blokfluit te leren bespelen, verschillende mogelijkheden: meerstemmig en canons spelen, ritmische spelletjes, naar elkaar luisteren etc. En natuurlijk het samen met plezier muziek maken!

De kinderen leren de sopraanblokfluit spelen. Tevens kunnen ze na 2/3 jaar les ook de altblokfluit leren spelen. Neem voor de aanschaf van een blokfluit altijd contact op met Anita. De blokfluit uit een speelgoedwinkel is niet geschikt en een oude blokfluit van vader of moeder heeft meestal ook zijn gebreken.

In deze cursus leren de kinderen de beginselen van het blokfluit spelen en kunnen we al heel snel een volksliedje of Rock ’n Roll fluiten. Samen met plezier muziek maken staat centraal in de lessen. De cursus is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kosten: € 65,- ( 8 lessen ) incl. leenblokfluit en materiaal
Tijd: vrijdag van 14.45 – 15.30 uur , start 28 oktober 2016
Locatie: Antares Leusden

De kinderen leren op speelse wijze door middel van de methode “Fluiten met visjes” muziek maken op de blokfluit. Er wordt gefloten, gezongen, geïmproviseerd en gecomponeerd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun gevoel voor melodie, ritme, vorm en sfeer in de muziek. Samen met plezier musiceren is heel belangrijk in deze lessen. Twee keer per jaar geven wij een concertje.

Locatie en lesdagen: Cultuurhuis Woudenberg | Maandagmiddag
Antares Leusden | Vrijdagmiddag
Kosten: € 85 per blok van 10 lessen (excl. aanschaf blokfluit en boekje)
Starten is het hele jaar mogelijk

In deze cursus leren de kinderen blokfluit spelen en noten lezen door middel van een eigentijdse methode. Ze leren verschillende soorten muziek spelen: van een eenvoudig maanliedje, een melodie uit de Barok tot swingende popliedjes. Samenspelen in een groep, tweestemmig of met cd-begeleiding maakt de lessen extra leuk en leerzaam. Dit alles laten wij twee keer per jaar horen in een concertje.

Locatie en lesdag: Cultuurhuis Woudenberg | Maandagmiddag
Antares Leusden | Vrijdagmiddag
Kosten: € 85 per blok van 10 lessen (excl. aanschaf blokfluit en boekje)
Starten is het hele jaar mogelijk