Selecteer een pagina

WOUDENBERG- Een paar keer per jaar geven de blokfluitleerlingen van Anita Broekema een concert in de hal van het Cultuurhuis om ouders en grootouders te laten horen wat ze kunnen. Donderdag was er een Lenteconcert met zoveel mogelijk liedjes en stukjes in lentesfeer. Ook de kleding en versiering van de lessenaars pasten bij dit thema.
De groep volwassen blokfluitspeelsters openden het concert met twee nummers. Daarna waren de jongste leerlingen Eeke, Florian en Eloise aan de beurt, die nog maar net met blokfluitles begonnen zijn. De groep van Alexandra, Sophie, Rosalie en Merel was ook nog eerstejaars, maar al wat meer gevorderd. Zij deden zelfs een zelfbedacht dansje bij een slotnummer “Roch ’n Roll”.
Vera, Lois, Anniek en Jasmijn speelden net als de andere groepjes zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk. Deze wat oudere kinderen hebben ook nog niet zo lang les, maar gaan door hun leeftijd en meer gevorderde motoriek sneller vooruit. Maud, Fenne en Lauren speelden met een cd mee wat voor de luisteraars leuk om te horen is. De laatste groep, Geraline, Daphne, Marit en Lydia had duidelijk meer lesjaren achter de rug. Ook zij besloten het optreden met een dansje:”I got the B flat blues”. Marit liet horen dat ze ook improviseren kon.
Het Lenteconcert werd besloten met het uitvoeren van het stuk “De Lente”uit “De vier jaargetijden” van Vivaldi door alle leerlingen samen. Tot slot kregen alle leerlingen een bloem mee naar huis.

Gepubliceerd in “De Woudenberger” Tekst en foto : Hannie Lamberink