Selecteer een pagina

WOUDENBERG De Woudenbergse en Leusdense blokfluitleerlingen van Anita Broekema traden 10 december gezamenlijk op in de hal van het Cultuurhuis.
Hannie Lamberink
Voor het verhaal begon speelden de volwassen leerlingen die een keer per veertien dagen ensembleles hebben enkele nummers. Na een paar kerstliedjes las juf Angela van de Griftschool een verhaal voor: ‘De belofte van de blokfluitspeler’. Het verhaal werd steeds onderbroken door blokfluitspel, gecombineerd met muziek van een cd.
De blokfluitspeler moest door sneeuw, storm en duisternis zien thuis te komen: ,,Ik moet doorlopen want ik heb een vrouw en een kind en een klein bruin hondje en ik heb beloofd dat ik met kerst thuis zou zijn en mee zou eten van de kerstpudding en kerstliederen zou spelen bij mijn eigen haard.”
Natuurlijk liep het verhaal goed af en kwam de blokfluitspeler ondanks alle tegenslag thuis nadat hij kerstliedjes had gespeeld.
Na het verhaal brachten de leerlingen nog meer kerstliedjes ten gehore. Ze speelden de sterren van de hemel en hun muziek klonk mooi in de vide maar de hal van het Cultuurhuis is niet echt praktisch voor zo’n uitvoering. Ook zijn er tijdens zo’n uitvoering altijd mensen die door het publiek heen nog naar de bibliotheek moeten. Het afsluitende ‘Jingle Bells’ werd door alle leerlingen samen gespeeld waarna ze allemaal wat lekkers en een kerstwens meekregen naar huis.

Foto: Hannie Lamberink