Selecteer een pagina

WOUDENBERG – Blokfluitleerlingen uit Woudenberg en Leusden van Anita Broekema lieten afgelopen donderdag van zich horen in de hal van het Cultuurhuis in Woudenberg. Er waren ongeveer vijftig mensen, vooral ouders en andere familieleden, op deze uitvoering afgekomen. Maar ook op de andere verdiepingen van het Cultuurhuis konden bezoekers door de vide meegenieten van de blokfluitklanken.

De groep volwassen cursisten startte de avond: één sopraan, twee alt-, één tenor- en één basblokfluit speelden vierstemmig Sinterklaasliedjes. Daarna waren de jongste leerlingen aan de beurt van wie één pas drie lessen had gevolgd. De groepen eerste- en tweedejaars leerlingen speelden met de muziek van een cd mee.

Terwijl het verhaal ‘De heerlijkste 5 december in 574 jaar’ van Annie M.G.Schmidt werd voorgelezen speelden kleine groepjes en tweetallen om de beurt tijdens pauzes in het verhaal stukjes uit hun boek ‘Blokfluitkoffer’. Als aan het eind van het verhaal alles toch nog goed komt, speelt een aantal leerlingen ‘Ó, kom maar eens kijken’. De andere kinderen die op de grond zaten neurieden mee.

Gepubliceerd in “De Woudenberger” Tekst: Hannie Lamberink Foto: Gerwout Lamberink